Veszteség minimalizálása

2009.04.05. 12:17 | djmexx | Szólj hozzá!

 

Veszteség minimalizálása

Tegyük fel, hogy gyenge a védelmed, és úton van feléd 300 Csatahajó , ismerkedési célzattal, melynek során elvárják, hogy ajándékot is adj nekik, nyersanyagok formájában… mit tehetsz?

 

Először is, a flottádat küldd biztonságos távolságba - a flotta vigyen is magával annyi nyersanyagot, amennyit csak tud. Ha még mindig túl sok nyersanyagod maradt a bolygón, akkor pedig költsd el valamire: a legcélszerűbb belevágni egy olyan építkezésbe, aminek a befejezési ideje tovább tart, mint az ellenséges flotta érkezési dátuma: így megmarad az a lehetőséged, hogy ha véget ért a baráti vizit, akkor nyomj egy megszakít gombot az építésre: voilá, visszakaptad az épület árát.

 

Ez a két taktika arra is jó, hogy amikor egy ideig nem leszel a játék közelében (pl. aludni mész, vagy dolgozni), akkor a távolléted idejére eltüntesd a nyersanyagokat. Találd ki, kb. mennyi ideig leszel offline, találj egy olyan épületet, aminek az építése valamivel hosszabb ideig tart (hogy időben tudj cancelt nyomni, ha valójában nem akarod felépíteni), a flottádat meg küldd el egy másik bolygódra a nyersanyagokkal (be tudod állítani a sebességét a flottának, hogy annyi ideig tartson az út, amennyire te szeretnéd).

 

Érdemes amúgy egy-két perccel a támadók érkezése előtt elpályázni / költekezni - hogy a maximális mértékű nyersanyagot tudd megmenteni magadnak.  Ez amúgy amiatt is jó lehet, hogy meggondolja magát a támadó - tapasztaltabb játékosok ugyanis egy-két perccel az érkezés előtt szoktak kémeket küldeni a célpontra: csak hogy biztosak lehessenek abban, hogy nem tűnt-e fel hirtelen egy nagyobb flotta a bolygódon, és hogy megvannak-e még a nyersanyagok. Ha azt látják, hogy tisztára van pucolva a bolygód, akkor sokszor inkább visszafordulnak.

 

Ha még mindig maradt nyersanyagod, akkor kénytelen vagy olyanba fektetni, amiből nem tudod később “kivenni” a nyersanyagot: legyen ez flotta vagy valami kutatás-fejlesztés. Ez megzavarhatja ugyan a terveidet (“én ezt most nem akartam kikutatni / legyártani, másra gyűjtöttem a zsetont, etc.”), viszont legalább mégiscsak valami hasznosabbra ment el, mint a “jószomszédi viszony egyoldalú ápolása”.

 

Okos játékos ilyenkor rájön arra, hogy Tőled nem nagyon tud túl sok nyersanyagot lenyúlni, és legközelebb inkább más célpont után néz, mert Téged nem érdemes zargatni - adott esetben lehet, hogy a flotta deuterium-költsége is magasabb volt, mint amennyit nyert a támadáson…

 

szerk:djmexx

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blueplanet-gmteam.blog.hu/api/trackback/id/tr701047299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása