Kérdések, válaszok

2009.04.03. 19:04 | djmexx | 1 komment

 

1. Flottám nyomtalanul eltűnt, mit csináljak?
Ez egy hiba a játékban, ha a flotta nem ér vissza, akkor amikor eredetileg kellett volna neki, akkor írj egy moderátornak.
 
2. Hogy építhetek holdbázist?
Ehhez elsősorban hold kell, ami egy csata utáni űrszemétből alakul össze. Minden 100k űrszemét 1%-i esélyt ad a hold kialakulásához, ami maximum 20% lehet. Ezután ha megvan a hold építheted a bázist.
 
3. Hogyan lehet a hulladékgyűjtőt elküldeni?
Először megkell adnod a hulladék koordinátáit (megegyeznek a bolygó koordinátáival, ami mellett van a hulladék), majd a jobb felső sarokban a kis legördülő sávban átváltasz "DF"=Debris field-re, planet helyett. Majd nyomsz egy "continue" gombot és kiválasztod a harvestet és már megy is a flotta begyűjteni



4. A hajtóművek fejlesztése ér valamit?
Igen, minden egyes szinttel megnöveli azoknak a hajóknak a sebességét, amik az adott hajtóművet használják. A rakéta 10%-l, az impulzus 20%-l, a hiper 30%-l növeli meg a sebességet.

5. Épületet lelehet bontani?
Igen, a nevére kattintasz és lent deconstruct, de ez pénzbe és időbe kell, úgyhogy csak helyszűke esetén bontsd le az épületeid.

6. Védelmi épületeket lelehet bontani?
Nem, mivel ezek nem foglalnak helyet.

7. Támadás esetén mennyit rabolhatok el?
Ha nyersz akkor az ott lévő nyersanyagnak maximum a felét.


8. Meddig lehet fejleszteni egy kutatást?
Elméletileg bármeddig, de viszont nagyobb szinteken már hatalmas ára van, ezért egy szint után már nem fogod tudni kifejleszteni.

9. A pontszámítás hogy működik?
Minden nap 8, 16, 24 órakor van pontszámítás és ebbe beletartoznak az épületeid, flottád, kutatások, védelmet, viszont a nyersanyag nem.

10. Véletlenül elindítottam hajó/védelem építését. Hogy vonhatom vissza?
A hajók és védelmi épületek gyártását nem lehet visszavonni.

11. A Szenzor Phalanx mire jó?
Le tudod vele scannelni más bolygóját, ezáltal minden oda tartó és onnan kiindult flottát látsz.

12. Egyszerre lehet több dolgot kutatni?
Nem.

13. Az intergataktikus kutatóhálózat mire jó?
A két legnagyobb kutatólaborodat összefogja, ezáltal rövidebb ideig tart egy kutatás. Minden egyes szint után a legfejlettebb laborod csatlakozik, de csak akkor ha még nem része a hálózatnak.

14. Kolonizálóhajóval küldtem nyersanyagot kolonizálás közben, de nem találom a bolygón.
Ez egy hiba, kolonizálás közbe sose küldj nyersanyagot mert az elveszlik.

15. Kémeim száma befolyásolja, hogy észreveszem-e az ellenséges kémeket?
Igen, minél több kémed van annál nagyobb az esély, hogy észreveszed, de ez még függ a Te és támadód kémszintjétől és hogy hány kémet küldött.

16. Található valahol egy csataszimulátor?
Igen, elérheted a http://drago-sim.com/index.php?lang=english címen.

17. Érdemes-e továbbfejleszteni a plazmatechnológiát és a hozzá hasonlókat?
Nem, csak a kém, komputer, fegyver, páncél, pajzs, hajtóművek, intergalaktikus kutatóhálózatot érdemes, a többit nem
.
18. Más bolygóját el lehet foglalni?
Nem, erre sehogy sincs mód.

19. Mire jó a rakéta siló?
2. szinten tudsz anti-ballisztikus rakétát, 4. szinten bolygóközi rakétát gyártani. Itt tárolod a rakétákat azért nem lesz hely soknak. Minden egyes szinten 10 anti-ballisztikus vagy 5 bolygóközi helyezhető el, de ezek kombinálhatóak is, mivel egy bolygóközi két anti-ballisztikus helyének felel meg. A rakétákat lebontani úgy lehet, hogy a siló nevére kattintasz beírod a kívánt mennyiséget a megfelelő helyre és az executéra kattintasz és a rakétákat egyből szétszerelik.

20. Hogy lehet nevet változtatni?
Az optionsben az eredeti nevedet átirod, majd save changes. De ezzel vigyázz mert hetente csak egyszer lehet nevet változtatni.

21. Nyaralni megyek mit csináljak, hogy ne raboljanak ki?
Tedd magad vakációs módba. Ezt az optionsban teheted meg, a vacation mode mellé pipát téve majd a save changes-re kattintva. Viszont csak akkor léphetsz ebbe a módba ha nincs építés, kutatás, hajó és védelmi épület gyártás és nincs flottád kiküldve. Viszont az ellenned irányuló flották még befejezik küldetésük, viszont új flottát nem küldhetnek. A minimum idő a módban 48 óra.

22. A holdon hogy növekedik a terület?
Minden egyes holdbázis plusz három területet ad, míg el nem éri a hold maximális méretét.

23. Főbolygót lehet úgy törölni, mint a kolóniákat?
Nem, csak úgy, hogy az egész accountodat törlöd.

24. Energia technológiát fejlesztve több energiát termelnek majd az erőművek?
Nem fognak többet termelni.

25. Mire jó a "barátok gomb"?
Felveheted a barátaidat, így látod mikor aktívak, koordinátáikat, küldhetsz nekik üzenetet. Bárkit felvehetsz, de ténylegesen akkor kerül a listádra, ha visszaigazolt.

26. Hogy állíthatom be a játék kinézetét?
Az optionsban a skin melett kitörlöd a mezőt save changes és ezután az összes hivatalos skint kiválaszthatod, vagy letöltöd a skint és a gépedről töltöd be, megadva a skin könyvtárának elérési útját. Így saját skineket is betölthetsz.

27. Mi az az ACS defend?
Más bolygójára küldheted a flottádat, hogy védelmezze azt. Ez sok Turbium ba kerül ezért figyelj a kapacitásra. Amint elfogyott a Turbium a flottád hazatér.

28.Hogy építhetek hajót?
Hajóépités ha van elég nyersanyag hozzá lesz mellette 1 mezö 0-ával
azt átirod a kivánt mennyiségre pl 2 és elvben már készül a 2 db valamid
 
29. Mi az a DF a galaxys menüben?
A DF az űrben keringő "űrszemetet" jelöli. Ha van szemetesed, kimehetsz érte, és összeszedheted a nyersit. Aki betámad valakit, a flottája előtt indítsa el a szemetesét! Lassú, és ha a flottád után indítod a kukást, akit beütöttél, összeszedi, mire a Te hajód odaér!
 
30. Mi az az ACS támadás?
Amikor tamadol valakit van 2 tamadasi lehetoseg:

A rendes tamadas es az ACS tamadas.

Mi az ACS tamadasrol beszelunk:
Valaki elindit egy tamadast ,utana a Flota gombot megnyomja es ahol mutatja a flottajat van 2 lehetosege a viszavonas es a formacio.

Megnyomja a formacio gombot ,es megjelenik egy hej ahova beirod anak a nevit akit meg akarol hivni ACS tamadasra,o megvarja meg ertesitest kap uzenetben, es akor mar lehetseges az ACS Tamadas a kovetkezo tag aki ugyanara tamad a kovetkezoket kell csinalja:
Megnyomni a Flotta gomot ,kivalasztani a hajokat amit a tamadasra szant es megnyomja a fojtatas gombot ,utana megjelenik ahol a bolygot lehet kivalasztani lent az utolso eloti sorban megjelenik egy zoldel irt betubol es szambol egy sorszam ara kell katintani es mar indulhat is az ACS tamadas vagyis a kozos tamadas. Ha valahol tevedtem akor ki lehet javitani nyugottan.

31. Hogyan is kell kolonizálni?
Addig megvan, hogy építek egy kolonizáló hajót. Ez OK.
A rendszeremben, ahol az anyabolygóm van, 1-4 helyen nincs bolygó feltüntetve, a 8-as is üres és a 12-15 is. Akkor ezeken a helyeken nincs is bolygó, vagy van és kolonizálhatóak?
Mondjuk a 8-ast kolonizálnám. Odaküldöm a kolonizáló hajót, és kész? Lehet is építkeznem ott is?
Vagy kell még valami extra? Ott is a nulláról kezdődnek az épületek? Vagy hogyan megy ez? Mert gondolom a kolonizálásnak az volna a lényege, hogy több bolygón termelek, így sokkal gyorsabb lesz a nyersenyagtermelésem.
Ha a főbolygón már kifejlesztettem ezt-azt (kupola pajzs, védelmi lézer, stb.), akkor azokat az új bolygón is fel tudom húzni, vagy ott újra ki kell fejleszteni a megépítéshez?
Igen az "üres" helyeket tudod kolonizálni és ott is nulláról indul a bolygó kiépítése mint ahogy az anyabolygónál volt a játék elején

ha sok helyet akarsz azaz nagy bolygót akkor 4-5-6 számút ha meleg bolygót akkor 1-2-3 (itt fog legtöbbet termelni a nap műhold) ha sok Tuebium akarsz akkor pedig 10-11-12 mert ez a legtávolabbi a "nap"tól és ezért leghidegebb ---> legtöbb Turbium bányászható

Annyit még, hogy akkor nem tudok védelmi lézert vagy pajzsot sem oda telepíteni, ameddig ott is ki nem fejlesztem, tehát magyarul flottával tudom védelmezni ezek szerint? Ha nincs ott szövetségi állomás, hogyan tudom ott állomásoztatni a flottámat?

az elején csak flottával tudod védeni de nem kell mindent újra kifejleszteni az űj bolygón, a technológiát "magaddal viszed"
elég ha csak a robotgyárat és hajógyárat felépíted a védelmi épületek típusától függő szintig

 

 

32. Szövetségi állomás

 

Ha szovis flotta elmegy hozzad vedekezni akkor max 32 orat tud ott keringeni, vedve a cuccaidat viszont ha van ilyened (es csak akkor lehet ilyet epiteni ha a rendszeredben van mas szovetseges) akkor ebbol az epuletbol uzemenyag raketat tudsz loni fel a keringo flottanak itt lathato a tablazat 1-1 jarmunek +1 oras keringeshez mennyi uzemanyag kell

 DEU=TURBIUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33. Miből mennyi szemét marad?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

34. Mi is a farmolás?

1, keress inaktív bolygó(ka)t szürke (i)
2, szondázd le 1 v. több szondával
3. ha nincs rajta védelem elég csak szállítókkal támadni és elhozod az ott talált nyersanyag össz mennyiségének max. felét
ha van védelem, értelem szerűen sereggel is támogatni kell a szállítókat

így a kezdő vagy akár nem kezdő játékosok is könnyen tehetnek szert nagy nyersanyagmennyiségekre "ingyen"

 

35. Mennyi nyersit lehet lerakni egy bolygóra, és mit jelent ha bepirosodik?

Nyersanyagból végtelen mennyiséget lehet a bolygóra rakni.
Amikor bepirosodik a szám, akkor az azt jelenti, hogy az épített raktáraid, vagy az alap kapacitásod betelt és NEM termel az a bánya ami piros, ezt a raktárak fejlesztésével lehet növelni

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blueplanet-gmteam.blog.hu/api/trackback/id/tr411044497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheGod 2009.05.27. 21:00:46

Azt szeretném megtudni ,hogy mi az oka annak ,ha phalanxolok egy bolygót akkor a phalanxjelentésben semmi nem jelenik meg csak egy fehér képernyő és hogyan lehet javítani a hibát?
süti beállítások módosítása