Kezdő építési sorrend

2009.04.03. 19:36 | djmexx | Szólj hozzá!

 

 

Azaz, hogyan kezdjünk el építkezni, ha még csak most indultunk el a játékban.

 

Erre a hivatalos help is elég jó választ ad - egy komplett listát, mivel érdemes indítani:

 

1. Napnövény__Lvl. 1
2. Vasérc bánya________Lvl. 1
3. Vasérc bánya ________Lvl. 2
4. Napnövény__Lvl. 2
5. Vasérc bánya________Lvl. 3
6. Vasérc bánya________Lvl. 4
7. Napnövény__ Lvl. 3
8. Kristály bánya_______Lvl. 1
9. Vasérc bánya________Lvl. 5

 

Azaz, kezdetben koncentráljunk a fémbányákra - mivel sokkal több fémet igényel a kezdeti építkezés. Ezt követően érdemes gyorsan beruházni egy 2-es Kutatási labor építésébe, és egy 4-es szintű Hajó gyár . A kutatólaborban minél előbb ki kell fejleszteni az Sugár hajtómű , hogy gyorsan nekikezdhess kolonizálni.

 

Ahogy a Bolygók mérete című bejegyzésben már írtam, 4-5-6-os pozíciójú bolygókat érdemes találni és kolonizálni, ha lehetséges - ezek adják a legnagyobb méretet ugyanis. Ugyanakkor, ha nincs a közelben szabadon ebben a pozícióban bolygó, szerintem érdemes a legközelebbit kolonizálni - kicsi lesz ugyan, de a játék kezdeti szakaszában jól tud jönni az ott termelt nyersanyag, aztán ha megerősödtél, merészkedhetsz távolabbra is, és legfeljebb felszámolod ezt a kisméretű kolóniát.

 

Az új kolónián megintcsak a fent említett sorrendet érdemes megismételni. Annyival tudod gyorsítani a dolgot, hogy küldesz elegendő nyersanyagot az új kolóniára - így nem kell megvárni, amíg önmagától termeli ki az építéshez szükséges mennyiségeket.

 

NYERSANYAGOT NE KÜLDJ A KOLONIZÁCIÓS HAJÓVAL!

 

Az ugyanis úgy, ahogy van, el fog veszni. Ha sikeresen megérkezett a kolonizációs hajó, és birtokba vetted a bolygót, akkor Kis kabin vagy Nagy kabin segítségével már el tudod küldeni a nyersanyagkészletet.

 

Ha sikerül a játék kezdeti szakaszában találnod egy 250 mezős vagy annál nagyobb bolygót, ami ráadásul elég forró is (mondjuk 60-80 fok körüli a max. hőmérséklete), az nagyon jó - építs ott is Kutatási labor, és igyekezz áttelepíteni a kutatás-fejlesztéseket arra a bolygóra. A játék kései szakaszában fog ez jól jönni, amikor 12-es laborra lesz szükséged, és egy nagy raklap energiára - mert majd a Graviton Technologia akarod kifejleszteni. Ahhoz ugyanis horribilis mennyiségű energia fog kelleni, amit nagyrészt Műhold  ből fogsz tudni kielégíteni - azok viszont a bolygó hőmérsékletétől függően adnak energiát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blueplanet-gmteam.blog.hu/api/trackback/id/tr971044573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása